blogg

blogg

Nu går Matte på små moln..

DagbokPosted by Susanna Mon, October 05, 2009 11:58:09

Tänkte berätta lite om helgens vedermödor..

Lördagen grydde klar med -5 på termometern.. jag funderade vad jag egenteligen gav mej in på.. men solen sken vackert.

Resan till särskilda i Piteå gick bra och provet såg fint ut.. men!! Det var ca 1cm is på sjön.!! Nåja.. Det såg bra ut för både Anki och Ingrid men några små missar gjorde att de halkade ned på en tvåa.. Katarina's Elvis tyckte inte om en fågel så de bröt.. och jag fick sno på lite och hoppa in på deras plats, Jag och Ila var sista startande och udda par.. Allt ser bar ut (vi började med fältet) tills Ila gör det man inte får göra och matte inte hinner stoppa henne.. hon byter en kanin ?? mot en trut.. (kaninen luktade inte bra) Jag bryter där provet! Men rensar av fältet åt funktionärerna. Vi gör inte vatten delen men går kvar och sparrar på land.. Vilket vi gör stilfullt och snabbt.. Suck!

Nu till mer glädjande del av helgen...

Söndagen grydde med +3 och regn.. Lite tokig är man smiley.. Körningen till provet i Bjurbäcken (Bjurträsk - Norsjö) gick fint och jag mötte funktionärerna för att lotsa in dom till provet (för övrigt så var de flesta mina kursdeltagare - Tack för att ni ställde upp och var funktionärer smiley ) Vi satte ut skyltarna på vägen in..

Gunhild som var provledare instruerade dom vad som skulle göras medan jag var förvirrad och nervös.. Allt såg bra ut.. förvisso regnade det men vattnet krusade sig fint i blåsten och vi var glade över att det var isfritt.. hrmm .. Så var inte fallet!! utan det var bara vatten ovan på isen..!!smiley.. Våra duktiga funkisar i båten lekte isbrytare.. här var isen nästan 1,5cm tjock på sina ställen.. de slog med åran flera gånger innan det gick hål.. Brrrrrr! Domaren (Erik Björne) fick lägga om vattnet lite men sen startade vi igång..

pga halkan ned från Luleå så valde en deltagare att avstå och en annan blev lite sen.. vilket gjorde att första paret föll bort .. Vilket gjorde att Ingrid och Katarina var först ut..! Det var spännande att se hur det skulle gå med vattnet men båda hundarna kastade sig frimodigt i.. vilket gjorde att jag kände mig lite mindre nervös..

Nu började det att snöa oxå!! smiley

Sen var det min och Ilas samt Anki och Karins tur.. Jag fick börja med en enkelmarkering inne i tallungskog (ganska dold). den spikade vi.. sen fick Anki ett skott ut på fältet och fick börja söka av det.. när Karin kom in med vilt fyra så kom det en enkelmarkering till åt mej och Ila.. även denna i tallskogen men lite synligare.. även denna spikade vi.. Sen fick Anki ta in resten av fältet. Efter detta gick vi ned till strandkanten för landdirigeringen. Vattnet drog lite men vi fick båda in Kråkorna utan större problem.. Tillbaka till fältet, nu var det vår tur att vänta lite medan Anki och Karin bärgade första markeringen. Sen släppte jag lös gula faran på fältet. Snabbt kom det vilt som var längst bort in.. smiley .. lite mycket spring i tassarna smiley. På vilt fyra kom vårt störskott, Ila stannade och registrerade markeringen, sen kom hon snabbt in sista biten. Vi väntade medan Karin blixtrade in kråkan, sen tog vi in de sista vilten.

Nu kom vi till vattnet..!! Anki fick börja med dubbelmarkerningen som Karin tog in snabbt och enkelt. Sen var det vår tur.. första truten gick spikrakt, andra så tog Ila och sprang en liten bit längst med stranden.. med blicken fäst ut mot truten, när avståndet var som kortast kastade hon sig i vattnet och simmade rakt till truten som sen snabbt kom in. !! Sen var det bara dirigeringen kvar.. Anki började.. Karin gick snabbt ut i vattnet och med lite stöd av matte så bärgades anden.. nu var det vår tur!! När jag kom ned till strandkanten så ser jag att det är gott om isflak!! smiley .. men det var bara att skicka..! Ila gick snabbt i vattnet och simmade bra.. men efter ca 10m tog det stopp mot isen! Hon kastade en blick på mej så jag tryckte på lite.. då tog hon i och simmade genom flaket.. lite snett blev det! Men det gick på bra utåt så hon fick simma.. girandes och krossandes is!! när hon var snett i höjd med målet så visslade jag.. hon tog snabbt kontakt och tog mitt högertecken direkt.. efter ca 10m fick hon vind av anden och då var det klart.. ! Jag och Anki gick runt och log resten av dagen..!! Vi fick båda varsin etta..

Att det sen snöade så mycket att det blev krypfart hem på sommardäcken gjorde inget.. Väl hemma så firade vi med ett litet glas av Ila specialare.. (drycken med samma namn som hon är döpt till smiley) det värmde gott..

/Susanna

  • Comments(0)//blogg.loparnosarna.se/#post53