blogg

blogg

Vilken helg det har varit..

DagbokPosted by Susanna Tue, June 05, 2012 11:05:10

.. Först Torsdag och Särskilt Jaktprov.. B-prov med Skuggan..

Allt flöt på fint och vi gjorde allt vi skulle.. Matte var lite nervös vid vattnet då min unga gosse kan få lite glädjefnatt vid detta moment.. men vi höll oss i skinnet tills det var klart och kopplet var på smiley. Sen använde han mossan som handuk och snurrade runt som en jordfräs.. men det gjorde inget för då var vi inte under bedömning smiley.. Var sen lugn och fin i passiviteten.. Där satt den...!! 1:an.. smiley

Sen var vi anmälda till lydnadsprov i Piteå på fredagen.. tvekade men for ändå.. en lyckträff.. för Skuggan uppförde sig bra i lk2.. så pass att vi trots "våldsfjärr" fixade ett 1:a pris..smiley.. Förklaring på VåldsFjärr.. jo han var lite trött i tanken och växlade ej position trots mattes tredje sitt!! då gav jag inkallning och ett snabbt sitt när han reste sig.. Fick göra samma även på växling två..smiley .. Domaren var snäll och gav en femma smiley.. Så det räckte precis.. 167p..

Ila var lite konstig.. studsade mer än vanligt och var okoncentrerad.. fick förklaringen efteråt.. Kollade tassarna och hon hande skavt bort en 1cm i diam stor bit mitt under en trampdyna?? Hur hade hon lyckats med det?? Det är bara gräs på planen?? Kanske hittade vi av något glas-splitter eller liknande..

Trots detta fick vi ett fint 2:a pris.. Mest problem blev det med avlämningarna?? och på fjärren?? De moment som hon brukar vara bra på..

Nu blir det en paus för att lära in fler moment för Skuggan.. Ila behöver läka tassen och slipa på lite moment..

Nästa inplanerade aktivitet är WT 24/6 i Skellefteå. Ev. något lydnadsprov för Ila och sen start på B-jaktprovet i Juli för båda.

/Susanna

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.